Sami Frasheri: Il nostro albanese pulito come ai tempi dei Pelasgi

SAMI FRASHËRI: SHQIPJA JONË E PASTËR, ËSHTË E GJALLË DHE E FOLUR DITËT E SOTME ASHTU SI FLITEJ DIKUR, NË KOHËT E PELLAZGËVE 

 Sami Frasheri: Il nostro albanese pulito , è vivo e parlato aggi così come veniva parlato ai tempi dei Pelasgi

I fratelli Frashëri : il poeta , il filosofo e il patrioata nell 'Albania dell'800

Shtëpia e gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës ne Greqi


Shtëpia e Zenel Beut dhe Hamkos , gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës, si dhe shtëpia e Faik Konicës , Konice, Greqi.


Konicë, është një qytezë në Greqi pranë kufirit me Shqipërinë. Konica është vendlindja e Faik Konicës. Para 1923-ës banohej nga një shumicë Shqiptarësh, të cilët u shpërngulën me dhunë gjatë Luftës së Parë Botërore dhe shtëpitë e fundit të Shqiptarëve u dogjën të gjitha gjatë Luftës së Dytë Botërore

Più letti ultimi 7 giorni

Commenti recenti

Per liquidare i popoli si comincia con il privarli della memoria.Si distruggono i loro libri, la loro cultura, la loro storia. E qualcun altro scrive loro altri libri, li fornisce di un'altra cultura, inventa per loro un'altra storia. Dopo di che il popolo incomincia lentamente a dimenticare quello che e' stato. E il mondo attorno a lui lo dimentica ancora piu' in fretta. L'Albania ha la storia più antica d'Europa , una storia distorta dagli invasori e che faticosamente sta cercando di ricostruire.