Sami Frasheri: Il nostro albanese pulito come ai tempi dei Pelasgi

SAMI FRASHËRI: SHQIPJA JONË E PASTËR, ËSHTË E GJALLË DHE E FOLUR DITËT E SOTME ASHTU SI FLITEJ DIKUR, NË KOHËT E PELLAZGËVE 

 Sami Frasheri: Il nostro albanese pulito , è vivo e parlato aggi così come veniva parlato ai tempi dei Pelasgi

I fratelli Frashëri : il poeta , il filosofo e il patrioata nell 'Albania dell'800

Shtëpia e gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës ne Greqi


Shtëpia e Zenel Beut dhe Hamkos , gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës, si dhe shtëpia e Faik Konicës , Konice, Greqi.


Konicë, është një qytezë në Greqi pranë kufirit me Shqipërinë. Konica është vendlindja e Faik Konicës. Para 1923-ës banohej nga një shumicë Shqiptarësh, të cilët u shpërngulën me dhunë gjatë Luftës së Parë Botërore dhe shtëpitë e fundit të Shqiptarëve u dogjën të gjitha gjatë Luftës së Dytë Botërore

I love Albania - mostra fotografica di Chiara Soban

260 giorni nel Paese delle Aquile : il racconto fotografico di un casco bianco a Scutari
Martedi 25 settembre alle ore 18 a Valenza(Alessandria),
 al Centro Comunale di Cultura, la mostra fotografica di Chiara Soban, I love Albania.Post in evidenza

La storia dei 130 carabinieri in Albania nel 1943 (una storia dimenticata)

Dopo la fine della seconda guerra mondiale l'esercito italiano in Albania si trovava circondato dai tedeschi e dai comunisti albanesi....