Shtëpia e gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës ne Greqi - Turismo in Albania

Latest

Cuoriosità Albania

venerdì 28 settembre 2012

Shtëpia e gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës ne Greqi


Shtëpia e Zenel Beut dhe Hamkos , gjyshit dhe nënës së Ali Pashë Tepelenës, si dhe shtëpia e Faik Konicës , Konice, Greqi.


Konicë, është një qytezë në Greqi pranë kufirit me Shqipërinë. Konica është vendlindja e Faik Konicës. Para 1923-ës banohej nga një shumicë Shqiptarësh, të cilët u shpërngulën me dhunë gjatë Luftës së Parë Botërore dhe shtëpitë e fundit të Shqiptarëve u dogjën të gjitha gjatë Luftës së Dytë Botërore

Nessun commento:

Posta un commento