Milan ŠUFFLAY albanologu i shquar kroat i vrare nga serbet


Ne 19 Shkurt 1931 u vra albanologu i shquar kroat, Milan ŠUFFLAY, në një atentat nga një vrasës serb teksa po hynte në banesën e tij. Vrasësi Branko Zwergeri i takonte organizatës “Mlada Jugoslavija”, (Jugosllavia e re). Ai mori me vete edhe vëllimin e tretë të Sufflayit, Codex Albanicus, që mendohet të jetë dhe arsyeja e egzekutimit të këtij intelektuali të rrallë.

Ka lënë vepra të shumta, ku spikatin:

1. Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia (Dukumentet Dipllomatike dhe të tjera të Shqipërisë Mesjetare, me Jireček dhe Thalloczy, Vienë, libri i parë më 1913, libri i dytë më 1918).

2. Srbi i Arbanasi (Serbët dhe Arbërorët, 1925).


Nessun commento:

Posta un commento

Post in evidenza

La storia dei 130 carabinieri in Albania nel 1943 (una storia dimenticata)

Dopo la fine della seconda guerra mondiale l'esercito italiano in Albania si trovava circondato dai tedeschi e dai comunisti albanesi....