FERDINAND BJANKU UNE EDHE TI MUSIK SHQIP - Turismo in Albania

Latest

Cuoriosità Albania

lunedì 15 ottobre 2007

FERDINAND BJANKU UNE EDHE TI MUSIK SHQIP

UNE DHE TI!...
Ferdinand Bjanku

UN DHE TI,
DY ZERA TE HUMBUR NEPER NATE.
UNE DHE TI
DY VETMI T'LARGTA N'ERRESIRRE.
UN DHE TI,
DY TE PANJOHURA NE-E KERKIM.
TE ÇFARE.. SE DI..?


EH... FATI E ZGJODHI
QE NE TE TAKO-HEMI
TE LIDHUR NGA NJE FILL
PLOT ME FJA-LE,
DHE, PAK NGA PAK,
ME, ARRITI NE ZEMER
KU TI ISHE,
..TASH'PREJ KOHESH.


KUSH JE...?
THUAJ NESE JE ENGJELLI I-IM.
KUSH JE...?
NDOFTA ME TY' MESOJ TE FLUTUROJ
KUSH JE...?
SHTRENGOME FORT'
TE LUTEM SIÇ DI TI,
SHPJERME-E LART MIDIS RE-ESH BLU,
A-A DO DHE TI KETE?... (KETE).


EH.DHE FATI TE LA'
TE I-IKESH LARG,
PA NJE SHIKIM, PA NJE FJA-ALE PER MU-U...
DHE KJO QETESI ME DHEMB NE ZEMREN TI-IME'
ATY KU JE PER GJITHMO-O-ONE.
KUSH JE. ..? THUAJ NESE JE ENGJE. ....(Perseritet).
UNE DHE TI... ! DY ZERA TE HUMBUR NEPER NATE.
UN DHE TI...! DY VETMI T'LARGTA N'ERRESIRE.
UN DHE TI...! DY TE PANJOHURA NE-E KERKIM.
TE ÇFARE...SE DI...?
NDO-OSHTA PO.. TÈ DA-ASHURISE.

Nessun commento:

Posta un commento